top of page

Traditionele IT Service Management tools zijn uiteindelijk ontwikkelplatformen met een basis set aan functionaliteiten en de mogelijkheid om die aan te passen naar de eigen wensen en eisen. Op die manier kunnen uitgedachte IT processen ondersteund worden.

Na een aantal jaren komen organisaties vaak tot de conclusie dat al deze aanpassingen leiden tot hoge beheerkosten, dure migraties, complexe interface projecten en inefficient gebruik van de software. Op dat moment wordt besloten over te stappen op een nieuwe ITSM tool, met de intentie daarbij wel binnen de standaard functionaliteiten te blijven.

En vanaf dat moment begint alles weer van voren af aan.

Lagere operationele ITSM kosten

De unieke features van ITRP

Standaardisatie, geen customisatie
Gezamelijk gebruik van dezelfde oplossing
Snelle implementatie
Geen dure interfaces
Lage operationele kosten
Ontworpen voor complexe organisaties
Controle over alle SLA's in dienstenketens
Veel sneller dan iedere andere ITSM tool

Standaardisatie, geen customisatie

Standardisatie, no customisation

Beheerprocessen van IT organisaties zijn doorgaans gebaseerd op het ITIL procesmodel. Als organisatie wil je deze processen gebruiken omdat je niet zelf het wiel wilt uitvinden. Je IT Service Management tool moet op basis van datzelfde model ontwikkeld zijn en zonder aanpassingen het beste uit ITIL halen voor jouw organisatie. Veel ITSM tools zeggen ITIL compliant te zijn, maar uiteindelijk ben je maanden bezig met het afconfigureren van dergelijke systemen. Implementaties lopen steeds meer vertraging op en kosten veel meer geld dan vooraf was gepland.


Zwaar gecustomiseerde ITSM tools dragen niets bij aan de productiviteit van de organisatie en zorgen alleen voor grote hindernissen tijdens implementatie -en upgradetrajecten. Door het kiezen voor standaardisatie, wat wil zeggen dat alle vestigingen, landen, regio’s etc volgens dezelfde processen werken, zal het volwassenheidsniveau van uw organisatie stijgen. Iedere onderdeel van het bedrijf en alle leveranciers en partners kunnen moeiteloos met elkaar communiceren en incidenten snel oplossen wat zal bijdragen aan de totale productiviteit van uw organisatie. 

ITRP is een IT Service Management oplossing waarin beheer processen voorgedefinieerd, gedocumenteerd en met trainingsmateriaal worden aangeleverd. U profiteert meteen van de vele jaren ervaring die verwerkt zijn in de realisatie van de ITRP oplossing.


Door standaardisatie zullen dure implementatie en upgradetrajecten tot het verleden behoren en kunnen resources worden ingezet voor verbetering van uw organisatie en niet voor het behoud van bestaande functionaliteiten.

Snelle implementatie

Naar onze mening is het absurd dat een organisatie een ITSM tool koopt, die na aankoop eerst volledig moet worden opgebouwd en ingericht. Met andere woorden, uw organisatie koopt een ITSM tool die al een hoop geld kost voordat deze inzetbaar is voor de rest van bedrijf.

 

Dat doet ITRP anders, ITRP is een volledige ingerichte oplossing die na een snelle implementatie meteen gebruiksklaar is. Dit betekent het einde van lange tijdrovende en dure implementatieprojecten. ITRP zal snel bijdragen aan het efficiënter worden van uw organisatie!

Lage operationele kosten

Iedere organisatie heeft er vroeg of laat mee te maken, het upgraden van de huidige ITSM tool. Dit is vaak een van de horrorprojecten van de IT afdeling. Doordat de huidige ITSM tool volledig is verbouwd naar een maatwerkoplossing die onmogelijk binnen korte tijd kan worden omgezet naar de laatste nieuwe versie. Er wordt een project team aangesteld dat eerst meerdere maanden gaat beschrijven hoe de upgrade moet verlopen en welke features moeten worden overgenomen of gestandaardiseerd. En daarna gedurende lange tijd de upgrade mag gaan uitvoeren met een team van externe consultants.

 

Voor ITRP geldt dit niet, door de standaardisatie en het feit dat ITRP als een multi-tenant cloud oplossing wordt aangeboden, werkt u altijd in de laatste nieuwe versie. Bovendien zijn de maandelijkse licentie prijzen een stuk goedkoper dan vergelijkbare ITSM tools zoals ServiceNow, BMC, HP of Cherwell.

Controle over alle SLA's in dienstenketens

Het is niet meer van deze tijd dat uw service providers aan het eind van de maand een lijst generen waaruit blijkt dat zij prima hun werk hebben gedaan zonder dat dit valt te controleren met feiten uit uw eigen systemen. Uitgebreide rapportages in de vorm van Microsoft Excel bestanden of pdf’s die onoverzichtelijk en onmogelijk te ontcijferen zijn, draagt niet bij tot efficient Vendor Management. Als organisatie wil u een real time overzicht hebben van hoe uw service providers presteren? U wilt de service providers kunnen bijsturen indien nodig en een duidelijk beeld hebben of de afgesproken SLA’s worden gehaald en correct zijn?

 

Deze informatie is beschikbaar in ITRP, doordat de SLA's in de volledige dienstenketens worden berekend. Uw leveranciers kunnen prioriteiten zwetten op basis van uw klanten SLA en niet alleen kijken naar hun OLA. Vanuit ITRP bent u in staat de kwaliteit van de complete dienstenketen inzichtelijk te maken en pro-actief uw service providers bij te sturen. 

Gezamelijk gebruik van dezelfde oplossing

Communicatie is het toverwoord en meteen ook een van de grootste uitdagingen van hedendaagse ITSM tools.  Door ver doorgevoerde aanpassingen, is het bouwen van een koppeling tussen meerdere ITSM tools ingewikkeld, zelfs als deze van dezelfde leverancier zijn. 

ITRP heeft een uniek concept ontwikkeld om dure interfaces overbodig te maken. In plaats van het bouwen van een koppeling, stelt ITRP zijn klanten in staat om extra instanties aan te maken binnen ITRP. Een tweede instantie kan bijvoorbeeld door een andere afdeling of leverancier gebruikt worden. Tussen meerdere ITRP instanties kan een trust-relatie gelegd worden, waardoor requests van de ene naar de andere instantie over te zetten zijn. Extra instanties kunnen kostenloos aangevraagd worden en bieden hierdoor een nieuwe manier van samenwerking.

Mocht uw partner niet met ITRP willen of kunnen werken, dan nog zal er voor een partner een instantie aangemaakt worden en wordt die instantie via een koppeling in sync gehouden met uw eigen ITRP instatie. 

Ontworpen voor complexe organisaties

Cor en Frederique Winkler Prins zijn de namen achter ITRP. Samen hebben zij tientallen jaren ervaring binnen de ITSM wereld. Ze zijn werkzaam geweest bij gevestigde namen zoals HP en BMC Software. Hebben tijdens hun carrière talloze succesvolle ITSM proces implementaties gedaan bij multinationals, nieuwe benchmarks gerealiseerd en vele organisatie op een hoger volwassenheidsniveau gebracht. Hierdoor hebben ze zelf ervaren wat de verbeterpunten zijn ten op zichte van bestaande ITSM tools en welke informatie en dienstverlening een organisatie nodig heeft om perfect te kunnen functioneren. Al deze kennis heeft geleid tot het ontstaan van ITRP! 

Nadat u uw service portfolio heeft gedefinieerd in ITRP, kunt u meteen aan de slag en profiteren van alle kennis die reeds voorgedefinieerd is in alle processen.

Veel sneller dan andere ITSM tools

Vele internationale organisatie kampen met performance problemen van hun ITSM tool. Hoe verder een agent fysiek verwijderd is van het gebruikte datacenter des te trager wordt de tool. ITRP is de ITSM oplossing die daar een einde aan maakt. Gebouwd voor snelheid en in staat overal ter wereld de gewenste performance te leveren. 
Door het slimme ontwerp van de oplossing behoren de performance klachten van medewerkers tot het verleden. Een ITSM oplossing moet namelijk bijdragen aan productiviteit van de medewerkers en ze niet hinderen.

bottom of page