top of page

BUSINESS SERVICE CATALOGUE

De Service sandwich

Nog maar 5 tot 10 jaar geleden waren IT organisaties voornamelijk leveranciers van technologie. Interne programmeurs werkten aan eigen software producten en het volledige beheer was in eigen handen. Tegenwoording worden steeds meer zaken uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan email, infrastructuur beheer of bijvoorbeeld SAP Basis. Deze verandering heeft ook zijn impact op IT organisaties. Deze maken nu een transformatie door van technologie bedrijf naar diensten organisator, of in het Engels Service broker.

 

IT moet tegenwoordig niet langer alleen de klant tevreden houden, maar ook de kwaliteit van zijn eigen leveranciers bewaken. Bij SMTX noemen we dit de service sandwich. En als IT bedrijf wil je graag weten hoe die sandwich er precies uitziet en wie welke rol speelt bij het realiseren van de totale dienstverlening.

De SMTX Business Service Catalogue suite maakt het mogelijk om services te beheren en dienstenketens te definiëren. Dankzij geavanceerde rekenformules kan de SMTX Business Service Catalogue berekeningen over de assen van de service bomen uitvoeren en daarmee inzicht geven in de kosten die gemaakt worden per dienst. De SMTX Catalogus is ideaal om geleverde diensten richting uw klanten te presenteren en te gebruiken als analyse tool welke diensten aandacht verdienen omdat ze bijvoorbeeld een belangrijk bedrijfsproces ondersteunen.

 

Service Catalogus definitie

Een restaurant dat graag kwalitatief hoogstaande gerechten serveert wil zijn leveranciers door en door kennen. Er wordt gekeken naar hoe producten groeien, behandeld worden en geleverd worden. Alleen dan kan de gewenste kwaliteit gewaarborgd worden. Hetzelfde geldt voor IT organisaties. Als service broker moet u tijd steken in het definiëren van de diensten die geleverd worden en deze constant toetsen aan de wensen van de klant en de realiteit. Welke waarde hebben diensten voor het bedrijfsproces en welke leveranciers zijn cruciaal in de totale dienstverlening? Dit zijn vragen die u met de SMTX Business Service Catalogue eenvoudig kunt beantwoorden.

Hieronder vindt u meer informatie over ons product en hoe u uw diensten catalogus kunt definiëren en beheren.

MULTI-VENDOR MANAGEMENT

Het begint met een juiste Product en Dienstencatalogus

Wat is een Service Catalogus

Een service catalogus is een verzameling van dienstbeschrijvingen die samen het actuele dienstenportfolio van een IT bedrijf beschrijven. In tegenstelling tot wat veel, vooral Amerikaanse, ITSM tool leveranciers beweren, is een service catalogus geen web shop waarin producten besteld kunnen worden. In dat geval praten we over een product catalogus. In het Nederlands wordt de term Product en Dienstencatalogus (PDC) ook vaak gebruikt wanneer een Service Catalogus wordt bedoeld.

Het definiëren van een Service Catalogus

Het definiëren van een service catalogus is een arbeidsintenssief proces. Alle geleverde diensten dienen in kaart gebracht te worden, zonder dat deze te gedetailleerd of te technisch worden. Daarna dienen de diensten hiërarchisch georganiseerd te worden. Technische componenten kunnen als bouwstenen gekoppeld worden en bedrijfsprocessen worden als gebruikers van diensten gedefinieerd om aan te geven welke diensten betrokken zijn bij welk bedrijfsproces.

 

Geautomatiseerde Service Catalogus

Indien gebruik wordt gemaakt van een geautomatiseerde service catalogus, wordt op basis van de hiërarchische definities een service boom opgebouwd en is het eenvoudig om een complete boom als onderdeel van een ander bedrijfsproces te hergebruiken. Daarnaast levert een geautomatiseerde service catalogus nog het voordeel van gedistribueerd onderhoud en kwaliteitsbewaking. Door het toekennen van service owners worden mensen verantwoordelijk gemaakt voor het beschrijven van hun diensten en deze geregeld up-to-date te houden.

SMTX Business Service Catalogue

De oplossing van SMTX is in staat om meerdere catalogi te beheren en de genoemde kwaliteitsbewaking en berekeningen uit te voeren. Hieronde treft u een aantal schermafdrukken aan waarin de oplossing van SMTX nader wordt toegelicht.

Service Catalog Hierarchy

PRICING

De SMTX Business Service Catalogue is beschikbaar als cloud oplossing, hosted in Nederland of Ierland. Door gebruik te maken van de voorgedefinieerde service templates kunt u binnen een paar minuten beginnen met het bouwen van uw eigen catalogus. Voor grote ondernemingen wordt de software ook on-premise geleverd, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

SMTX Business Service Catalogue

Inclusief hosting binnen de EU

  • Business Service Catalogue

  • Service Hierarchy Manager

  • Publicatie workflow

  • Mobile app approvals

  • SMTX Process Management Platform - Basic included

€ 750,00 per maand

Please reload

GRATIS PROBEREN

Vraag nu uw eigen testomgeving aan met voorgedefinieerde demo data.

You will receive login information per email

Free trial
U wilt meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoon, email of social media.

bottom of page